MILLOIN ISKUNVAIMENTIMESI ON VIIMEKSI HUOLLETTU?

Maastopyörän suorituskyvyn yksi tärkeimmistä tekijöistä on jousitus. Iskunvaimentimet auttavat pitämään pyörän renkaat maassa, lisäämällä renkaiden pitoa ja vaimentamalla ajon aikana epätasaisuuksista syntyviä iskuja. Iskunvaimentimet myös mukavoittavat pyöräilijän kyytiä ja säästävät ajajan energiaa vähentämällä keholle pyörän kautta siirtyvää tärinää.

Pitkässä käytössä iskunvaimentimien eli iskareiden ominaisuudet huononevat, jolloin niihin syntyy ylimääräistä kitkaa ja toiminnan epätasaisuutta. Pahimmassa tapauksessa niiden toiminta voi muuttua ennalta-arvaamattomaksi ja näin ollen huomattavasti suurentaa ajovirheiden ja kaatumisten riskiä. Paljon ajetut, kuivana toimivat ja likaiset iskarit myös alkavat kulumaan sisäisesti, jolloin ne käytännössä menevät korjauskelvottomiksi. Huolletut iskarit ovat taas ajoltaan huomattavasti paremmat, tunnet heti eron pyöräsi ajettavuudessa ja hallittavuudessa. Säännöllisesti huollettuna iskarisi eivät myöskään kulu, joten samoilla osilla pystyy ajamaan vuodesta toiseen.

Iskarit ovat usein pyöräsi kalleimpia yksittäisiä osia, joten muistathan pitää huolen siitä, että ne ovat huollettu ajallaan. Olisihan hölmöä rikkoa pyöräsi tärkeimmät osat laiminlyömällä huollot?

Teemme tällä hetkellä kevyet- ja täyshuollot RockShox etuhaarukoihin ja takaiskunvaimentimiin. Muille merkeille teemme kevyempiä 50h huoltoja. Ilmajousella varustettuihin etuhaarukoihin ja takaiskunvaimentimiin suositellaan alajalkojen / ilmakannun huoltoa 50h välein. Täyshuollon suositus huoltoväli on 200h. Säännöllisellä huollolla pidät jousituskomponentit ehjinä ja saat pyöräsi jousituksesta kaiken suorituskyvyn irti!

Keväisin terveisin,

Jan / Jarmo

Bikeworx